Categories: Akcie

Národný pochod za život

A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril. Boh ich požehnal a povedal im: Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe po zemi!“ (Gn 1, 27-28)

A tak sa aj naša farnosť rozhodla podporiť postoj, že tak ako i my aj ostatní majú právo na život.

Dôležité oznamy:
1.Oznam týkajúci sa našej farnosti.
Na Pochod za život pôjdu z našej farnosti dva autobusy. Sprievodný program začína už o 12:30, preto sa budeme ponáhľať. Odchod autobusov bude teda o 8:15 (po rannej sv. omši ). Sv. omšu v Bratislave nestíhame, a tak sa zúčastnite tejto o 7:00. Kto by sa chcel preobliecť do pohodlnejšieho oblečenia na cestovanie, bude mať na to cca 20 minút a môže k tomu využiť náukovú miestnosť na fare. Nove: Išli by sme spoločne v bielych tričkách..
V prípade akýchkoľvek vážnych informácií kontaktujte:

  • Ján Červeň 0918 222 304
  • Lukáš Holubjak 0949 169 142

Milí farníci a účastníci Pochodu, potešíme sa, ak si v rámci voľného času pripravíte aj svoj transparent, ktorý môžete využiť práve v čase pochodovania. (avšak slobodne, transparent nie je nutnosťou). Ak neviete, ako začať, na tomto linku je zopár inšpirácii: https://pochodzazivot.sk/vyroba-vlastneho-pro-life-transparentu/. Krásne transparenty v spojení s dobrou hudbou a spevom sú vhodnou kombináciou, ako vyjadriť našu radosť zo života. Taktiež si môžete zakúpiť tričko, alebo tašku s logom podujatia na tomto linku: https://www.ver.sk/sekcia/typ-osoby/pochod

2.Oznam týkajúci sa tých, čo pôjdu vlastnými autami
Bez ohľadu na to, či prídete do Bratislavy v sobotu alebo v nedeľu, odporúčame využiť parkovisko v areáli Incheby, bezprostredne pri moste SNP. Či už prídete do Bratislavy autobusom alebo autami, veľmi nám pomôže, ak sa zaregistrujete na tomto linku:  https://pochodzazivot.sk/dolezite-informacie-a-kontakty/

3.Oznam týkajúci sa všetkých účastníkov Národného pochodu
Svätá omša – 10:00 – 22.9. (nedeľa) INCHEBA Expo Bratislava
Hlavné parkovisko (parkovisko príchodu) je parkovisko v areáli INCHEBA Expo Bratislava.
Po naplnení Vás parkovací personál presmeruje na parkovisko na Tyršovom nábreží.
Následne po svätej omši bude zriadená kyvadlová doprava pre starších, nevládnych a zdravotne znevýhodnených účastníkov, ktorými sa presunú na Námestie Slobody – miesto Pochodu a sprievodného programu. Zdravých pútnikov prosíme o presunutie pešo, MHD a pod.
Sprievodný program začína už o 12:30 hod, hlavný program o 13:30. Očakávané ukončenie o 16:00 až 16:30.
Po ukončení Pochodu na cestu naspäť na parkovisko do INCHEBY bude opäť pre starších, nevládnych a zdravotne znevýhodnených účastníkov zriadená kyvadlová doprava. Zdravých pútnikov opäť prosíme, aby sa vrátili do INCHEBY pešo, MHD a pod.

4.Podpora Národného pochodu.
-duchovná podpora: Modlitba deviatnika https://pochodzazivot.sk/duchovna-podpora-2/
-možnosť zakúpiť si tričko, či tašku s logom podujatia: https://www.ver.sk/sekcia/typ-osoby/pochod
-plagát podujatia: https://pochodzazivot.sk/wp-content/uploads/2019/08/Plag%C3%A1t-NPZZ19-rgb.pdf
-trasa: https://pochodzazivot.sk/trasa-narodneho-pochodu-za-zivot/
Finančná podpora: SK63 0200 0000 0035 1220 9151
(účet pre účely oraganizovania Pochodu za život)

5. Detailný program. Kompletný sprievodný i hlavný program nájdete na tomto linku: https://pochodzazivot.sk/program-2/