Categories: Diecéza

Koho voliť za prezidenta?

Aliancia za rodinu

Milí priatelia,

Koho voliť za prezidenta?

Pripravili  sme informačnú stránku  www.hlaszarodinu.sk a ponúkli rovnocenne priestor na rozhovory všetkým relevantným kandidátom bez ohľadu na to, aké názory zastávajú. Prečo? Aby ste sa dozvedeli ich názory na rodinu, manželstvo a život. Máte právo ich poznať.

Prosíme Vás šírte a zdieľate informácie zo stránky www.hlaszarodinu.sk na facebooku a sociálnych sieťach, pomôžete tým nájsť správny rebríček hodnôt iným.

Otázky idú do hĺbky a nie do šírky. Oveľa viac nás zaujíma odpoveď kandidáta, kedy vzniká človek, ako to, aký má názor na výšku daní. Výška daní je síce dôležitá, ale ak pre kandidáta naše dieťa nie je ešte človek má to väčší vplyv na naše rodiny.

Bojovať za svetový mier je tak jednoduché a tak ťažké je bojovať za pokoj vo svojej vlastnej rodine. Ak nedokážeme budovať pokoj a vzťahy v malom, ako môžeme vybudovať väčšie?

Prečo nepodporujeme konkrétneho kandidáta? Máme na to dôvody:

  1. Hodnoty rodiny sú spoločné. Najradšej by sme boli, keby všetci kandidáti tieto hodnoty zastávali. Bohužiaľ nie je to tak.
  2. Bude to Vaša voľba. Máte svedomie a rozum. Veríme, že ho dokážete použiť.

Nenechali sme Vás v tom samých. Pozrite si rozhovory s kandidátmi a Desatoro dobrej voľby so “sitami” na kandidátov.

Vraj nevadí, že budeme mať prezidenta proti rodine. Veď prezident nemá toľko kompetencií.

Chyba. Vadí! Na stránke je minimálne desať dôvodov, prečo je chyba nevoliť prezidenta rodín. Slovensko a naše deti sa budú dívať 5 rokov na neho ako na vzor. Môže vrátiť parlamentu zlé zákony, (prezident Schuster napríklad takto vrátil zhoršenie potratového zákona a zákon už neprešiel, predstavte si opak a zmrazí Vás). Môže dať alebo nedať referendum na Ústavný súd SR, ako sme to spoznali na vlastnej koži. Ak vymenuje za sudcov extrémnych liberálov doplatia na to najmä rodiny a jeho voľba nás bude ovplyvňovať desaťročia.

Je toho veľa. Voľba sa nesmie podceňovať. Preto sme do toho išli aj s rizikom, že nás niekto zavrhne. Robili sme to  naozaj pre Vás.

S úctou

JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD., predseda

Aliancia za rodinu