Categories: Život v cirkvi

Schválený zákon o hazarde!

Milí priatelia,

parlament dnes schválil vládny zákon o hazardných hrách.  Sme šokovaní zo správania sa poslancov parlamentu, ktorí nesú zodpovednosť za množstvo zmarených životov. Drobné vylepšenia zákona nedokážu vyvážiť enormné negatívne dôsledky, ktoré nás čakajú. Uvidíme to na náraste vkladov do hazardu. Viac problémových hráčov nevyhnutne znamená viac kriminality a prirodzene aj viac obetí trestných činov.

Každý, kto zdvihol ruku za tento zákon:

  • hlasoval za to, aby sa sprivatizoval sektor online hazardu,
  • hlasoval za to, aby stávkové kancelárie dostávali každý rok megadarček v podobe znížených odvodov oproti súčasnosti o viac ako 33 miliónov ročne,
  • hlasoval za predĺženie mnohých licencií na hazardné hry z dvoch až na desať rokov,
  • hlasoval za to, aby občania napriek úspešným petíciám nemohli vyhnať hazard z miest a obcí až desať rokov,
  • hlasoval za to, aby sa reklama na online hazard šírila aj medzi deťmi a tak sa propagovalo hazardné správanie medzi mládežou.

Tento zákon je kľúčovým zlomom. Poslanci predali  budúcnosť našich miest a obcí hazardnej lobby. Privatizácia online hazardu na Slovensku prinesie podobné ovocie ako privatizácia zdravotníctva. Nie náhodou tá istá finančná skupina podniká v oboch týchto sektoroch.  

Bojovali sme, množstvo z Vás podpísalo pripomienky, ktoré boli ignorované. Snažili sme sa rokovať s mnohými poslancami, aby sme aspoň tie najhoršie ustanovenia vylepšili. Nepodarilo sa. Za tento krvavý zákon hlasovali poslanci vládnej koalície SMER, SNS a MOST – HÍD a sklamalo nás hlasovanie poslancov SME RODINA.  Je hrozné, že si neuvedomujú dôsledky svojich činov. Občania sú na hazard citliví a kvôli obetiam na to nezabudneme.

 

S úctou

JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD., predseda

Aliancia za rodinu