Categories: Mládežnícky zbor

Kvetný víkend spolu 2008: Stretnutie mládeže spišskej diecézy

Naša prvá a zároveň veľká akcia. Všetko sa začalovtedy, keď nám náš duchovný otec oznámil, že máme možnosť ísť spevom doprevádzať jednu sv. omšu. A nie hocijakú sv. omšu, sv. omšu, ktorá mala byť vrcholom programu, kde sa stretla mládež z celej spišskej diecézy. Veľké prípravy i obavy, čo sa bude spievať, ako tam pôjdeme nás sprevádzali takmer mesiac, ale napokon sme vyrazili – a nie sami, ale tiež s mládežníckym zborom z Beňadova. Vyše 50 ľudí všetkých účinkujúcich a hlavne jeden autobus, ktorý bol pre nás a úplne zadarmo.

Celý kvetný víkend sme prežili v nádhernej a nezabudnuteľnej atmosfére. Všetkozačalo sv. omšou v piatok večer, potom sme sa ubytovali a išli sme sa pripraviť na nasledujúci deň, ako? – no predsa spánkom.

Sobota nám začala tiež sv. omšou potom workshopy, no priznám sa tých bolo neúrekom. Od praktických, cez teoretické, relaxačné – film, až po politické. Mnohí z nás sa niečomu novému priučili a hlavne spoznali sme nových kamarátov. Ja osobne som bol na politickom workshope, ale ako vzdy nič moc – človek len zabije čas a trošku sa zasmeje nad tými ,,wow,, teóriami. Pekný bol aj evanjelizačný koncert kapely Maranatha, naozaj, živé svedectvo jedného mladého muža, obmäkčilo nejedno neisté srdce. Večer nás čakal naozajstný koncert kapely Credo a živé divadlo Atak – Zlodej. Tam človek pochopí, že netreba veľa rozprávať, aby sme niekoho presvedčili, stačia jeho skutky.

Prišiel deň D…..?   alebo radšej N ako nedeľa. Sv. omša sa začala nádherným palmovým sprievodom, ktorý mak pripomínať udalosť spred 2000 rokov, keď ľudia vítali Ježiša palmami a olejovými ratolesťami na kvetnú nedeľu. A my sme spievali. Ani sme si to nevedeli predstaviť, spievať a hrať vo veľkej popradskej konkatedrále, s množstvom ľudí, ale čo najviac, to bola slávnostná nedeľná sv. omša. Tu príbeh končí, ale spomienky ostávajú, v našich srdciach sa veľa zmenilo …a čo nás tozmenilo? …to že sme sa boli niekde ukázať, tak to teda absolútne nie, ale tože sme spievali na Slávu Božiu, spievali zo srdca a pre nášho Pána.