Categories: Mládežnícky zbor

Poďme sa obnoviť

Pôstny čas je ako stvorený na zlepšenie nášho osobného vzťahu s Bohom. Ako aj minulý rok, tak ani tento rok sme si nenechali ujsť duchovnú obnovu v Oravskom centre mládeže, ktorú viedol otec Marián Kuffa.

Kňaz Marián Kuffa sa venuje bezdomovcom, sirotám, prostitútkam, alkoholikom a narkomanom a s Božou pomocou sa mu podarilo v obci Žakovce, kde pôsobí a žije, postaviť pre nich azylový dom Krista veľkňaza.

Otec Marián Kuffa

V preplnenej kaplnke OCM sme v spoločnej modlitbe a speve nedočkavo čakali na jeho príchod. S drobným meškaním nakoniec dorazil a svoju prednášku začal ako inak – modlitbou. Prostredníctvom svojich úsmevných aj menej úsmevných zážitkov nás povzbudzoval k tomu, aby sme neprestávali žiť živú vieru. Apeloval na nás, aby sme milovali svojich nepriateľov, aj keď je to veľmi ťažké. Máme sa za nich modliť, pretože to potrebujú.

Naša skupina

Ďalej nás vyzýval k tomu, aby sme so svojim obrátením nečakali, pretože potom už môže byť neskoro. „Rozmysli si ako dlho ešte chceš byť v hriechu a žiť bez Ježiša. Najlepšie je začať s ním žiť teraz lebo v budúcnosti nebudeš mať čas, nebudeš mať príležitosť. Nesľubuj Ježišovi, že sa polepšíš a že nabudúce to už neurobíš. Pros ho aby ti pomohol: Ja už nechcem byť zlý! Nechcem hrešiť! Nechcem Ho viac raniť.”

Cesta domov

A to najkrajšie: „ČÍM VÄČŠÍ HRIEŠNIK SI, TÝM VIAC ŤA BOH MILUJE! Nie preto, aby nás ďalej povzbudzoval v hriechu, ale preto, že ti dáva viac a viac Lásky aby ťa mohol mať opäť pri sebe! ..veď poznáte pieseň: Nikto ma nemôže odlúčiť od Tvojej Lásky.”

Verím, že sa každému z prítomných podarilo načerpať dostatočné množstvo paliva do ďalších dní bežného života. Ďakujeme organizátorom za peknú duchovnú obnovu a Pánu Bohu za priateľov, s ktorými sme prežili tento deň.